DKB

De Koffiebrandery geeft ruimte

Plan voor 'De koffiebrandery'.

Brabants Dagblad. 16/10/2012

DEN BOSCH - Directeur Harrie Verel van Schadebo in Den Bosch aast op een nieuwe invulling van het kantoorgebouw aan de Daviottenweg 38/40. Dat pand komt medio december leeg als Schadebo DIY met 27 personeelsleden naar een ander onderkomen vertrekt. Het bedrijfspand werd met 3.000 vierkante meter te groot voor het bedrijf. 

Verel is behalve directeur  ook eigenaar van het pand en heeft onlangs studenten van het Koning Willem I college al eens laten studeren op een mooie nieuwe bestemming van het pand. Maar omdat Den Bosch er geen bewoning toestaat met bijvoorbeeld studentenhuisvesting, denkt Schadebo aan een bedrijfsmatige nieuwe bestemming. 

"Te denken valt aan een groep van 50 ZZP'ers die er samen met mij een bedrijfsverzamelgebouw van willen maken. Stel dat elke ZZP'er die mee wil doen er 40.000 euro in stopt. Dan wordt deze ZZP'er mede-eigenaar van het pand. Dat kost hem 2000 euro aan hypotheeklasten per jaar. Tel daar nog een bedrag voor onderhoud en stookkosten bij op van een paar duizend per jaar. Dan heb je voor dat bedrag een bruto werkplein van 100 vierkante meter. Netto 40 vierkante meter. Daarmee is deze wel eigenaar van zijn bedrijfsruimte." Vertelt Verel. De directeur ziet een onderlinge kruisbestuiving al ontstaan in het pand, zoals die ook in De Gruyterfabriek is ontstaan. Deze week wil Verel onder supervisie van een zakenblad een bijeenkomst houden met mogelijke belangstellenden om te onderzoeken of dit idee mogelijk en uitvoerbaar is. "We gaan dit pand dan 'De Koffiebrandery' noemen. Vroeger heeft hier namelijk een Kofiebranderij gezeten.     

 

Contact

Daviottenweg 40 (kaart)
5222 BH  's-Hertogenbosch

T. 073 - 74.70.166 (9.00-17.00)
M. 06 - 53.81.82.44

E. receptie@koffiebrandery.nl