DKB

De Koffiebrandery geeft ruimte

Nieuwsarchief

Koel werken in De Koffiebrandery

Met 36 graden is het heerlijk toeven in De Koffiebrandery, dankzij de klimaatbeheersing blijft het lekker koel in de flexruimte en kantoren. Kom dus juist nu werken in De Koffiebrandery.

Opening nieuwe Flexruimte

Waar zal ik vandaag gaan werken? Als loonslaaf is die vraag snel beantwoord, op dat suffe kantoor natuurlijk! Maar de ZZP’er kan iedere dag op een andere plek gaan werken. Een beetje somber? Dan heeft De Koffiebrandery een flexplek met vrolijke kleuren en leuke bureaugenoten. Druk en gestresst? Dan heeft De Koffiebrandery een afgesloten werkhok (een kantoor dus) met zo min mogelijk afleiding voor je.

De Koffiebrandery verhuurt per uur, per dag, per week en per maand en beschikt over een modern ingerichte ruimte met in hoogte verstelbaar bureau, een degelijke bureaustoel, internet en natuurlijk schenkt De Koffiebrandery koffie en voor wie dat wil zelfs thee.

Een maandabonnement is ook mogelijk. Bij het abonnement is inbegrepen het lidmaatschap van de netwerkclub Hét Zakelijk Netwerk, waarmee De Koffiebrandery zich nadrukkelijk wil onderscheiden. Want wie bij De Koffiebrandery al flex- en netwerkend zijn gedroomde zakenpartner treft, kan direct van de flexplekkenruimte doorschuiven naar een kantoor om daar samen het idee voor de nieuwe onderneming uit te werken.

Het delen van kennis, het netwerken en relaties opbouwen is de centrale gedachte van de huurders bij De Koffiebrandery. Loop eens binnen, onze receptioniste Claudia Verbakel heet u van harte welkom. Even bellen kan ook: 073-74.70.166 of e-mail receptie@koffiebrandery.nl

Claudia Verbakel heet u welkom

Kijkmiddag in De Koffiebrandery 4 april

Bent u op zoek naar kantoor-  of bedrijfsruimte? De Koffiebrandery op bedrijventerrein De Rietvelden biedt vele mogelijkheden vanaf 100 euro per maand. Ook voor een flexplek kunt u hier terrecht. Het pand is goed te bereiken en parkeren is gratis.

Op donderdagmiddag 4 april staan een aantal mensen van De Koffiebrandery voor u klaar om u rond te leiden en meer te vertellen over de ontwikkelingen in dit dynamische gebouw. Mocht u interesse hebben om geheel vrijblijvend een kijkje te nemen, stuur dan een mailtje naar peter@dekoffiebrandery.nl

‘Koffiebranderij’ zoekt bewoners Iedereen een beetje eigenaar…

Regio Business december 2012

Gelijkgestemden die werken in een historisch pand waarvan ze voor een deel eigenaar zijn, dat is wat Harrie Verel voor ogen heeft. Krijgt Den Bosch na de ‘Verkadefabriek’ en de ‘Degruyterfabriek’ ook de ‘Koffiebranderij’?

Begin december komt zijn pand aan de Daviottenweg 40 vrij. In plaats van te berusten in de malaise in de vastgoedsector, ging eigenaar Harrie Verel (Schadébo Professioneel) nadenken over herbestemmingen van wat ooit ‘De Zuid-Nederlandse Koffiebranderij’ was. Meer nog, hij betrok KW1-studenten van de afdelingen ‘architectuur’, ‘bouwinfra’ en ‘meubeldesign’ bij het denkproces. De studenten kwamen met opvallende ideeën zoals ‘een medisch zorgcentrum’ en ‘een studentenhostel’. Harrie zelf kwam ook met een aantal bijzondere mogelijkheden.

 

Anders durven denken

Iedereen steunt en kreunt dat je zo moeilijk kantoorpanden kwijtraakt, maar ik heb het afgelopen jaar toch twee panden weten te verkopen. Als je gelooft in het adagium ‘de koper is geboren’, kom je tot een verkoop. Alleen moet je wel wat meebewegen met de koper, zegt Harrie kordaat. Ik ben met meer dan twintig ideeën - van de studenten, mijn vrienden en mijzelf - naar de gemeente gestapt. ‘Wat kan, wat kan niet en wat kan misschien’vroeg ik. Eigenlijk was mijn vraag “Is jullie beleidsplan in beton gegoten? Of gaat het mee met het veranderende tijdsklimaat?”. Tegelijk wilde ik de discussie over leegstand aanzwengelen”.

 

Vijftig participanten

Omdat ‘huisvesting’ als herbestemming blijkbaar afvalt (mag niet volgens de gemeente), heb ik samen met een zzp’er een compleet nieuw bedrijfsmatig concept bedacht, gaat Harrie enthousiast verder. Ik wil vijftig mensen verzamelen die samen eigenaar willen worden van dit unieke gebouw, want uniek is de oorspronkelijke ‘Koffiebranderij’ wel en dat zie je vooral binnenin het pand. Bovendien heeft het 100 parkeerplaatsen op eigen terrein (met uitbreidingsmogelijkheden). Voor een investering van 40.000 euro worden de participanten voor 2% eigenaar van een bezit dat de waarde heeft van 2 miljoen euro. Hierbij hoort het gebruiksrecht van ca. 100m² bruto ruimte (een effectieve werkplek van minimaal 40m²). De gedane investering moet achteraf gewoon verhandelbaar zijn; je verkoopt als het ware je aandelen. Het lijkt mij dat dit concept, met name voor zzp’ers, een interessante investering inhoudt. Het gebouw heeft volgens makelaars een gegarandeerde waardevermeerdering en participatie brengt meer op dan een spaarboekje.”

 

Gerda Baeyens

Koffiebranderij

Ondernemersprofiel Harrie Verel

Brabants Dagblad 14/12/2012

DEN BOSCH - Op zijn 70-ste zet Harrie Verel een nieuwe stap in zijn carrière. De directeur van Schadebo begint een bedrijfsverzamelgebouw op het Bossche bedrijventerrein De Rietvelden. De naam: De Koffiebrandery. "We hebben al De Verkandefabriek en De Gruyterfabriek", verwijst hij naar het industriële verleden. "Vroeger zat in dit pand de Zuid Nederlandsche Koffiebrandery. Het moet een kleine afspiegeling van De Gruyterfabriek worden. Ik ben ervan overtuigd dat ik het vol krijg gezien de gunstige prijs en locatie." Lees verder in Het Brabants Dagblad.

Plan voor 'De koffiebrandery'.

Brabants Dagblad. 16/10/2012

DEN BOSCH - Directeur Harrie Verel van Schadebo in Den Bosch aast op een nieuwe invulling van het kantoorgebouw aan de Daviottenweg 38/40. Dat pand komt medio december leeg als Schadebo DIY met 27 personeelsleden naar een ander onderkomen vertrekt. Het bedrijfspand werd met 3.000 vierkante meter te groot voor het bedrijf. 

Verel is behalve directeur  ook eigenaar van het pand en heeft onlangs studenten van het Koning Willem I college al eens laten studeren op een mooie nieuwe bestemming van het pand. Maar omdat Den Bosch er geen bewoning toestaat met bijvoorbeeld studentenhuisvesting, denkt Schadebo aan een bedrijfsmatige nieuwe bestemming. 

"Te denken valt aan een groep van 50 ZZP'ers die er samen met mij een bedrijfsverzamelgebouw van willen maken. Stel dat elke ZZP'er die mee wil doen er 40.000 euro in stopt. Dan wordt deze ZZP'er mede-eigenaar van het pand. Dat kost hem 2000 euro aan hypotheeklasten per jaar. Tel daar nog een bedrag voor onderhoud en stookkosten bij op van een paar duizend per jaar. Dan heb je voor dat bedrag een bruto werkplein van 100 vierkante meter. Netto 40 vierkante meter. Daarmee is deze wel eigenaar van zijn bedrijfsruimte." Vertelt Verel. De directeur ziet een onderlinge kruisbestuiving al ontstaan in het pand, zoals die ook in De Gruyterfabriek is ontstaan. Deze week wil Verel onder supervisie van een zakenblad een bijeenkomst houden met mogelijke belangstellenden om te onderzoeken of dit idee mogelijk en uitvoerbaar is. "We gaan dit pand dan 'De Koffiebrandery' noemen. Vroeger heeft hier namelijk een Kofiebranderij gezeten.     

 

KWIC-studenten in de prijzen

Brabants Dagblad, vrijdag 07 september 2012

DEN BOSCH - Samantha Beekmans en Tim van den Buuse, twee studenten van het Koning Willem I College van de afdeling Bouw-Infra, Architectuur & Meubeldesign hebben de wedstrijd gewonnen om een ontwerp te maken voor het pand Daviottenweg 38/40 op de Rietvelden in Den Bosch.

Dat kantoorpand komt binnenkort leeg en de eigenaar leek het aardig om de studenten van KWIC aan de slag te zetten om nieuwe ideëen voor het pand te ontwikkelen. Samantha Beekmans bedacht een zorgcentrum voor het pand, Tim van den Buuse een studentenhostel. Beide studenten kregen 500 euro. Lees verder op Brabants Dagblad.nl

 

Contact

Daviottenweg 40 (kaart)
5222 BH  's-Hertogenbosch

T. 073 - 74.70.166 (9.00-17.00)
M. 06 - 53.81.82.44

E. receptie@koffiebrandery.nl