DKB

De Koffiebrandery geeft ruimte

Steeds meer zzp'ers werken op flexplekken

De meeste zzp’ers werken nog vanuit huis maar steeds meer zijn in flexkantoren te vinden. Op kantoor (dat wil zeggen buiten je thuis-omgeving) ben je toch productiever blijkt uit onderzoek van Panteia/EIM.

Eén op de acht zelfstandigen heeft behoefte aan een externe werklocatie. Steeds meer zzp’ers zoeken flexibele werkplekken om geconcentreerd te kunnen werken. Volgens Panteia/EIM gaat daarbij de voorkeur uit naar locaties met ruime openingstijden, kort lopende contracten en dichtbij huis. 

Uit het onderzoek blijkt dat een flexkantoor mogelijkheden biedt voor netwerken, en netwerken vergroot de kans op succes. Het kan ook een beter evenwicht tussen werk en privé betekenen, want werk je thuis, dan haal je ook de stress in huis, terwijl je thuis wil kunnen ontspannen.

Flexlocaties beschikken over faciliteiten die thuis niet of moeilijk te realiseren zijn, zoals ruimtes voor besprekingen of cursussen, opslag enz. Sowieso kan je op een flexlocatie een betere ICT-infrastructuur verwachten (snel internet via glasvezel).

Een moeilijk woord voor wat De Koffiebrandery allemaal te bieden heeft is 'coworking space', dat betekent dat flexibiliteit is gekoppeld aan interactie tussen de gebruikers. De gebruikers van het kantoor werken in een open sfeer en kunnen elkaar ontmoeten en kennis delen. Zzp’ers die daar gebruik van maken hebben daar zakelijk profijt van, aldus het onderzoek. Acht van de tien zzp'ers vindt dat zijn productiviteit is gestegen door het gebruik van deze coworking spaces.

Contact

Daviottenweg 40 (kaart)
5222 BH  's-Hertogenbosch

T. 073 - 74.70.166 (9.00-17.00)
M. 06 - 53.81.82.44

E. receptie@koffiebrandery.nl